-För inget blir väl bättre med tvång?

"Jag blundar och försöker att hålla mina tårar tillbaka och gömmer sen mitt ansikte i mina händer. Vill inte gråta, vill inte gråta.. Men hur mycket jag än försöker att hålla tårarna tillbaka så vill de inte sluta rinna ner för mina kinder. "


Hej!

Sitter i skolan nu, har egentligen indeviduella val (stavning?), men vi skulle så klart leka en lek så vi alla skulle lära känna varanndra >_< Åh jag hatar verkligen att prata inför folk. Vi skulle sitta i en rin så att man skulle se ALLA ( så klart), och  vi är ca 30 personer i den klassen.. Sen om jag hade börjat så hade jag sagt mitt namn alltså Emelie. Sen personen efter mig hade då sagt Emelie och sen sitt eget namn. Osv osv, och jag satt bland dom fem sista! Och skulle säga alla >_< Men vi började med att ta ena halvan av ringen först och då hade jag bara 5 st jag skulle säga namnen på, men redan när jag var påandra blev jag så nervös så jag glömde helt bort namnen på dom. Och ingen SA något utom bara tittade på mig som om jag var dum i huvvet och lixom varför jag inte fortsatte prata. -_- KUL har man gjort bort sig för den nya "klassen" då.. Men varför ska jag bry mig egentligen, vill inte ha med dom å göra iaf.

Men sen då en sak jag stör mig riktigt mkt på är att folk som har andra fobier som kanske prata i telefon eller som inte klarar av att gå in i ett rum utan fönster typ eller vad som helst som man nu kan ha en fobi för. Det verkar som att det tvingar inte folk fram dom till att göra. För inget blir väl bättre med tvång? Men vi som hatar att prata inför grupp vi ska allt få lov att stå framför en hel klass och prata, (annars är vi lata elr så har de någon annan ursäkt till varför man ska göra det) och pratar vi tyst så är det alltid någon som säger: Nej nu pratar du så tyst så vi hör inte vad du säger. Prata högre! Så då hinner man bli rödare i ansiktet och man  tappar bort precis allt man ska säga... Och man får skämmas och stå där framme ytterligare några minuter ( som då känns som timmar). och precis så blev det idag jag hade sagt fel tror jag till å med på dom första namnen och ingen kliver in å hjälper mig å säga dom heller.. Hade det var jag ioch sett någon setat sådär hade jag sagt namnen så det itne skulle bli lika pinsamt. men nej då, där satt man med 30 personer som man aldrig träffat och alla tittar på en som typ: eeh? varför fortsätter du inte? ...

men iaf när vi var klar med det, så sa dom nej nu ska alla ta hela ringen själv. Åh jag höll seriösst på att dö då... Så jag gick ut från klass rummet >_<.. ingen verkar förstå hur drygt det verkligen är att våga prata inför folk sådär. Folk säger oftas: men jag tycker oxå det är jobbigt det tycker alla. JA det kanske är så att alla tycker det är lite jobbigt.. Men sen finns det faktiskt folk som har riktig fobi för det, som verkligen hatar det med är något annat. Och då är det inte samma sak.. Vissa dagar skulle jag klara det galant beror så himmmla mkt på hur jag mår och vilka det är. Men jusst idag orkar jag inte det..

Haft en dålig dag och började redan i söndags med en massa bajs som jag bara itne orkar tänka på. Så det gör inte det här bättre.

aja nu ska jag nog gå till maten snart elr kolla om jag hittar någon i klassen.. Sitter i biblioteket helt själv och ser mobbad ut haha.

Hejsvejs.

-Live every second like it was my last one,

Hej.
Igår var en bra dag men kvällen var jobbig. Var ledsen i flera timmar och pratade med mamma om det. Orkar inte ta upp det här på bloggen.. Men som tur var har vi pratat igenom det nu och allt känns iaf lite bättre. Hoppas på att allt löser sig.
Idag där emot har det var en hel del skratt med Emma och Peniz(Pernilla) :D Typ klar med alla arbeten med och får sluta tidigare i morgon! Ser jag fram emot, för efter skolan i morgon ska nog jag och PeniZ hem till Emma och vi ska mysa med en del filmer ^^ Torsdag låååång sovmorgon så veckan kommer gå fort!  Och på fredag kommer mina flickor hem till mig och det blir "tjejkväll"! Längtat ända sedan vi bestämmde det haha för vi har alltid lika roligt tsm. jag älskar er! :D <3

Lördag blir det bara filmkväll med en massa annat bra folk :) Så vi ska leva på pizza hela helgen, jag känner mig redan fet! Hmm ja vad mera? äsch får nog sluta skriva för mamma ropade att maten var klar. men hejsvejs och glömm inte att kommentera och länka mig :)

"If I live every moment
 Won't change any moment
 Still a part of me and you
 I will never regret you 
Still the memory of you 
Marks everything i do 
Just like a tattoo
 I'll always have you.."


-Tiden läker alla sår…djupa sår lämnar ärr,


-Sanningen är att jag är sjukt glad att jag träffade dig och du är det bästa som någonsin hänt mig. 
Du kommer alltid vara en av de bästa vänner jag har/(haft). Så tack för allt du har gjort för mig. Ville bara att du skulle veta det. Vet inte ens om du läser men.. nu har jag iaf fått skriva av mig. Och jag är oxå ledsen att det tar så lång tid för mig att glömma allt, men ja jag vet inte det går bara inte.. - / Hade skrivit mkt mera före, men det kändes bara dumt så tog bort det.

Men nej ska sova nu. <3

"asså man ser att du börjar skriva, sen tänker du lite sen börjar du as garva xD Sen skriver du samtidigt som du garvar sen slutar du för du garvar så mkt,sen när du skrivit klart å skickat de så garvar du för att du läser de igen xD sen börjar ja garva för du e så jävla störd xD " 

Haha jag gillar det ^^
Bedlight for blue eyes - Michael - http://se.youtube.com/watch?v=EvaxTz9GESQ älskar låten, så ni borde lyssna. (:
ett av många minne.

gamal bild. (:

I still miss you know and then..

-Love is dead,

Tjohej! 

Idag har vart en vääldigt bra söndag. Vaknade vid halv 11 efter bara några minuter tror jag ringde Emilia så jag GICK inte ÅKTE haha (A).. Men tyvärr så är mina skor bajs, så mina hälar är helt sönder nu och det gör väldigt ont kan jag lova haha. När vi kom hem till Emilia så tog vi fram skotern och åkte lite skoter. Och sen tog vi bob efter skotern och åkte på isen! Det gick galant elr vad säger du Grinch? ;D Inte har du ont i armarna heller haha? aja kul var det iaf! Efter att varit ute en rätt lång stund så gick vi in och spelade nintendo 64 och bla super smash bros haha jag älskar det. Nog för att jag kom trea varje gång men ändå xD Sen åkte vi hem till mig och kikade på en film (: 

När Emilia hade åkt hem la jag mig i ett bad och kollade klart på en annan film jag somnade ifrån i lördags. Släckte alla lysen i badrummet så det var helt kolsvart haha. Efter badet satte jag mig och kollade på Miami ink med pappa :) Skolan i morgon och vårat nya schema har börjat gälla känns grymt skönt för det är rätt bra schema! Så sovmorgon i morron, Clabbe skjutsar mig till skolan. 

Så ska nog försöka sova lite nu, OM jag inte ska pyssla med photo shop en stund. aja får se :) GodNatt

-Uppsala sjukhus med mamma,

Hej! Detta hände på uppsala sjukhus idag. Mera står på bdb, eller så fråga bara :)


Läkaren och jag

Okej så nu kanske det blir en del att läsa men det är ju frivilligt om du läser eller inte så :) Okej så när vi väl kom dit så fick jag börja med att kolla hur pass mkt jag klarade av att göra med handen och om jag använder den lika ofta som jag använder vänster. 

Sen fick jag även testa att knäppa knappar, skriva på ett papper, ta upp en nyckel och låsa upp en dörr, hälla ur vatten från en kopp, skruva i muttrar och plocka i och ur pengar från en typ plånbok och en del andra saker. (Saker som för andra är helt självklara och säkert jätte lätta men som jag då inte kanske klarar exakt lika bra med min högra hand). Men iaf så undertiden jag gjorde de olika sakerna så tog en arbetsterapeut tid på hur lång tid de olika sakerna tog. Och sen skrev hon även ner grepp och annat. Ja men hur jag använder handen helt enkelt. (Gjorde även samma saker med vänster hand och de jämnförde) 

Visade sig iaf att jag hade rätt jämt på de mesta av sakerna (alltså jag klarade av det mesta väldigt bra). Men sen när det kom till så kallade finmotoriken så gick det där emot inte lika bra. Det tog EN minut för mig att plocka ur fyra kronor från en plånbok -_- 

Det tar lixom annars några sekunder. Så jag som är sådär att jag känner mig dum om det inte går fort och om det inte går bra. Jag kände då bara hur lite utav.. jaa självförtroendet sjönk. De var drygt att verkligen känna det där att man inte riktigt klarade av att ens plocka upp ett par pengar. Det som är världens enklaste grej lixom. Har ju alltid märkt själv att jag har svårt med vissa saker, men aah ändå rätt tungt eller vad man ska säga att få verkligen se hur "stor" skillnaden är. 

När jag var klar med det fick jag fylla i några papper om hur jag klarar mig i vardagen med olika saker. Och det hade jag väl med helt okej på iaf. Orkar inte ta upp de som var svårt eller vad man ska säga. Efter det så frågade han om vi hade några frågor. 

Och först kom jag inte på några, men sen sa mamma: Emelie har ju alltid velat sett bilderna från när fingrarna var av från handen.. Men förut sa dem att de hade tappat bort dem. 

Då svarade han: Jaha nej men dom har jag, eller i alla fall en. Jag bara stod där helt förvånnad, och lixom vågar jag verkligen se det här? Så han frågade: Ja vill du/ni se bilden så kan ni få det. 

Efter att han letat igenom sin datorn en stund så sa han att han hade hittat "min" bild. Så det var en del tankar som snurrade i huvvet då kan jag lova haha. Men både jag och mamma kollade iaf på bilden. Där fick man se en sexårings fingrar ligga på ett grön duk (elr vad man ska kalla det för som dom har när dom opererar).. 

Och man såg exakt hur bladet hade skurit av fingrarna från handen. Och sen såg man två vita saker sticka ut, och det var benen, sen såg man senor och en hel massa annat äckel. Fingrarna var som krokiga och såg ut som att de legat i vatten en stund. (inte speciellt mysigt >_< ).. Men jag har alltid trott att fingrarna åkte av för sig eller hur man ska förklara det. Men alla fyra satt ihop tsm.. Om ni tänker er huden mellan fingrarna, den var ju kvar och sen en till bit nedanför alldeles ovanför knogarna. Så alla fyra satt ihop tillsammans. Men sen såg jag att på två ställen var inte det riktigt rakt skuret. Så jag frågade hur det kunde komma sig att början var lite mera inått, och det andra var helt rakt, och sen blev det inått igen på slutet. Då sa han att antagligen så först blev det inått direkt när jag satte dit handen, sen i slutet varför det var sådär, var nog för att jag då upptäckte att jag satt fast mellan vedträet och bladet (kniven) så det var då jag försökte dra loss den. Och när han sa det då började jag må lite dåligt, lixom jag kan inte å kunde inte då heller fatta att det var mina fingrar som låg där. Allt känns så overkligt och det känns inte ens som detta har hänt mig. 

Men vågade inte direkt fråga om jag fick bilden, och sen var det inte så mysigt så jag frågade inte ens om ja kunde få den. Men huvudsaken är att jag fått sett hur det såg ut nu. Och ytterligare några saker har "hamnat på plats" elr vad man ska säga haha. Sen då så började vi prata om operation (vilket jag tycker är jätte jobbigt).. Men vi pratade om det en stund och det är samma saker man får höra i stortsätt varje gång. 

Men sen så berättade han läkaren att de har kommit på en ny grej nu. Så man opererar in som skruvar och nå mera metall eller vad det är i fingret, sen får man skruva typ 1 mm varje dag i en månad ungefär. Då kommer fingret till slut rätta ut sig. PLUS att du kan få lokal bedövning med om du vill. (Men nej tack ja vill nog hellre sova xD) .. Men jag kände lixom ja vill inte se ut som ett jävla MONSTER med en stor sak och skruvar i fingret xD 

Gillar det inte direkt nu, och jag menar det där är inte direkt diskret heller så.. Men vi får väl se om några år. Jobbar jag måste jag vara sjukskriven för det kan göra lite ont, och sen kan man ju inte använda handen heller speciellt mkt.

 Det var väl iaf det mesta kan man säga (:

-Two stars,

Hallå! 

Varit hemma idag för mådde piss igår, hade jätte ont i magen så jag trodde seriösst jag skulle dö, usch vad rädd jag var där ett tag... xD Så stannade hemma idag. 
Så vad har jag gjort idag då? Joo typ bara vilat, kollat på 4 filmer haha. 

Började kolla på en komedi som heter whos your daddy haha den var rätt kul faktiskt, 
sen kollade jag på Zoom, njaa den var inge vidare..

Ja åh sen kollade jag på Yes man och den var helt okej! Hade trott den skulle vara lite roligare, men äh den får helt klart duga jag gillar den.. 
Sen nu alldeles nyss har jag sett 1 Litre of Tears det är en japansk film typ drama. 

Men den var lite seg, men annars bra och sjukt sorglig. 
Så i morgon åker jag till Uppsala med mamma. 
Rätt nervöst, har lixom ingen aning riktigt om vad dom ska göra. 
Men det ska nog gå bra, och ska bli rätt intressant med. 
Sen blir det nog att äta lunch med mamma och kanske vi hinner kika runt lite på stan där. 
Tar väl med kameran så kommer väl bilder sen på BDB :D Om jag skulle ta och försöka sova nu då. 

aja godnatt. :) 


Turn on that radio 
As loud as it can go 
Wanna dance until my feet can't feel the ground (feel the ground) 
Say goodbye to all my fears One good song, they disappear 
And nothing in the world can bring me down (bring me down) 
Hand Clapping Hip Shaking Heart Breaking 
There's no faking What you feel When you're right at home, yeah 
Music's in my soul I can hear it
 Every day and every night It's the one thing on my mind
 Music's got control and I'm never letting go 
No, no I just want to play my music

-Nyår,

Hej! Orkar nog inte blogga idag haha. Men bra dag igår iaf. Och nu hoppas jag på ett riktigt bra år! :D Nyår firades iaf tsm med en hel del från Hv06 och med min Grinch. Sen bar det av ner till Etage med Emilia, Amanda, Sofi och Katrina :) Det var trevligt, mmeeen jag hatar att dansa haha så jag umgicks med trevliga jocke :D

Sen hade jag tur så mamma hämtade mig i stan. Så vi fick med oss en Thomas hem med haha :D Tack mamma för att du hämtade!
Men så vad gjorde ni andra på nyår då? Haft det bra ? :)

/Emelie

"efter allt vi gjort, gick vi skilda vägar, och trots att du är den jag vill ha nära. och nu tänker jag, på den känslan som föddes den dagen den gången, som våra läppar möttes. men av olika skäl står jag nu här, jag har frågat mig när skrattet förvandlades till tårar. men jag får inget svar har bara minnen kvar du vandrar runt i mina tankar denna kalla vinterdag. har du tänkt som jag att livet var som vackrast när vi vandrade längs vattnet och vi var tillsammans. för jag älskar dig, älskar och kom ihåg, att jag blev kär i det vi hade du var min ängel från det blå. du var min ängel från det blå..." 

awwh gillar texten :')

RSS 2.0